Etnikai alapú nézeteltérések a nigériai egyházban – Ferenc pápához látogattak a püspökök

Ferenc pápa – 2017. június 9., péntek | 14:02

A szentatya június 8-án, csütörtökön audiencián fogadott egy nigériai főpásztorokból álló küldöttséget az ahiarai egyházmegyéből.

A John Onaiyekan bíboros, abujai érsek és ahiarai apostoli adminisztrátor vezetésével érkezett delegáció ad limina látogatást tett az örök városban – tájékoztat a Szentszék közleménye. Az elmúlt napokban találkoztak a vatikáni bíboros államtitkárral, a Népek Evangelizációja Kongregációjának prefektusával és elöljáróival, akikkel részletesen megtárgyalták az ahiarai helyi egyház fájdalmas helyzetét.

Az audiencián a Szentatya körültekintő mérlegelés után úgy fogalmazott, hogy elfogadhatatlan a helyzet az ahiarai egyházmegyében, ezért megfelelő intézkedéseket fog hozni. Ferenc pápa Mária anyai oltalmába ajánlotta a térséget – zárul a szentszéki nyilatkozat.

A nigériai delegáció tagjai között volt Peter Ebere Okpaleke, Ahiara püspöke is, akinek személyét etnikai hovatartozása miatt nem fogadják el egyházmegyéje papjai és hívei. A főpásztort XVI. Benedek pápa nevezte ki 2012-ben – tájékoztat a Vatican Insider portál.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria