Év eleji találkozót tartottak a nagyváradi egyházmegye területén szolgáló hitoktatók számára

Külhoni – 2017. szeptember 11., hétfő | 9:00

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye területén szolgáló hitoktatók szeptember 7-én az egyházmegyei Katekétikai Központban gyűltek össze év eleji találkozóra. A résztvevők átvették Böcskei László megyéspüspöktől a 2017/2018-as iskolai évre szóló hitoktatási megbízást, azaz a missio canonicát.

Kiss Albert főesperes, egyházmegyei tanfelügyelő köszöntötte a hittantanárokat, majd az egyházmegye főpásztora biztatta és bátorította őket az új iskolai év kezdetén, tevékenységük fontosságát hangsúlyozta, de említést tett az előttük álló új kihívásokról is.

Amint a kánai menyegzőn a Szűzanya arra intette a szolgákat, hogy bizalommal töltsék meg a korsókat vízzel, ugyanúgy a hitoktatóknak is bizalommal kell a hitletéteményt továbbadni a diákoknak – annak megérleléséről és gyümölcseiről pedig maga az Úr Jézus gondoskodik.

A találkozón szó esett az elmúlt napokban Kolozsváron megszervezett egyházmegyeközi katekétikai tanácskozásról, ennek eredményeiről is, illetve az elmúlt iskolai évben elért olyan sikerekről, amelyek nemcsak a nagyváradi, hanem a többi erdélyi magyar nyelvű római katolikus egyházmegyét is érintik. Az egyik ilyen az 5. osztályosok számára készült új hittankönyv, amelyet Benedek Ramóna, a tankönyv szerkesztői gárdájának egyik főmunkatársa mutatott be részletesen.

A találkozó az időszerű kérdések megtárgyalásával zárult.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria