Év végi hálaadást tartottak Veszprémben

Hazai – 2018. január 4., csütörtök | 10:45

Ünnepi hálaadó szentmisét mutatott be december 31-én a veszprémi Szent Mihály-bazilikában Márfi Gyula érsek.

Szentbeszédében a főpásztor hálát adott az elmúlt év ajándékaiért: röviden áttekintette a Veszprémi Főegyházmegyében történt változásokat, majd beszámolt a novemberi ad limina látogatásról.

Kitért arra is, hogy az elmúlt évben négy paptestvértől kellett elbúcsúzni, köztük Szendi József nyugalmazott veszprémi érsektől és Konkoly István nyugalmazott szombathelyi püspöktől, akinek Márfi Gyula nyolc évig volt titkára, majd irodaigazgatója.

Az érsek arról is beszámolt, hogy 2017-ben négy papnövendéket és négy diakónust szentelt, valamint két jelentkezőt vett fel a Boldog Gizella Szemináriumba. A főegyházmegyében növekedett a keresztelések, elsőáldozások, bérmálások és a házasságkötések száma is. A főpásztor hálát adott azért is, hogy 2017 szeptemberében megkezdte veszprémi érseki működésének 21. évét, miután a nyáron megünnepelte pappá szentelésének 50. évfordulóját.

Az elmúlt esztendőben is több templomot sikerült rendbe hozni, valamint az érseki palota felújítása is elkezdődött. Az ajkai, a várpalotai, a keszthelyi és a veszprémi iskolákban is folyamatosan zajlanak korszerűsítési munkálatok.

A szentmise végén a Te Deumot követően az Oltáriszentség előtt imádkozva adtak hálát az év kegyelemeiért a veszprémi bazilikában, végül a főpásztor szentségi áldásban részesítette a híveket.

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria