Ezüstmiséjét ünnepelte Botár Gábor

Külhoni – 2014. június 23., hétfő | 13:10

Pappá szentelésének 25. évfordulója alkalmából mutatott be hálaadó szentmisét Botár Gábor szentszéki tanácsos-plébános a Kis Szent Teréz-plébániatemplomban. Az ezüstmise a helyi közösség örömünnepe volt – olvasható a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye honlapján.

1989. június 25-én huszonkét társammal együtt szentelt pappá Jakab Antal megyéspüspök a gyulafehérvári székesegyházban. Július 2-án mutattam be első ünnepélyes szentmisémet a csíkszentgyörgyi plébániatemplomban, és aznap ünnepeltük a primíciát szülőfalumban, Csíkszentgyörgy-Bánkfalván. Azóta 25 év telt el. Június 25-én hálaadó szentmisénket főpásztorunkkal mutatjuk be a gyulafehérvári székesegyházban – mondta az ünnepelt.

Botár Gábor felelevenítette a 25 év munkáját: 9300 alkalommal mutatott be szentmisét, 1021 keresztelő, 474 szentségi házasságkötés és 432 temetés részese volt. Ezüstmisés elmélkedésében visszaidézte azt a beszédet, amit gyermekkori papja, Kovács Sándor valamikor csíkszentgyörgyi plébános mondott a primíciáján. Például kapta a már szentté avatott II. János Pál pápát.

A közösség imáját kérte, hogy „lelkes” papként szolgáljon, irgalmas meghallgató legyen; Isten szava és a méltón bemutatott szentmise legyen mindennapi kenyere. A szentmise énekei a Jubilate Deo vegyeskar, illetve a „Hálaluja” ének-zene csoport előadásában hangzottak el, az egyházközségi csoportok képviselői pedig egy-egy imakérelemmel helyezték oltár elé jelképeiket – írja beszámolójában Molnár Melinda.

Magyar Kurír