Falumissziót tartottak a dél-bánsági Torontálvásárhelyen

Külhoni – 2016. június 10., péntek | 17:50

Huszonkét év után tartottak ismét falumissziót a délvidéki Torontálvásárhelyen június 6. és 8. között.

KÉPGALÉRIA - Klikk a képre!

Emberek jöttek. Messziről. Zajosak voltak, és mindent „felforgattak”. Sőt, kihangosítókon keresztül, még az utcán is lehetett őket hallani. Felületesen szemlélve sokaknak akár így is tűnhetett a legutóbbi falumisszió.

A június 6. és 8. között a Nagybecskereki Egyházmegye szervezésében megvalósuló háromnapos rendezvény már az evangelizáció új formáit hozta. Gazdagon átszőve Isten szeretetének üzenetével, melynek hiteles tolmácsolását e közösségi alkalmak idején többen is vállalták. Az első nap délutáni szentmiséjét Masa Tamás nagybecskereki segédlelkész celebrálta Pastyik Róbert pancsovai plébánossal, illetve a Magyar Katolikus Karizmatikus Megújulás Nemzeti Szolgáló Bizottságának elnökével, Kunszabó Zoltán budapesti diakónussal együtt, aki a magyarországi Új Jeruzsálem Katolikus Közösség alapító vezetője is egyben. A liturgiai rész után a székelyföldi Csíkmenaságról származó Csiszér László tanúságtevő estje következett. Közös énekléssel, személyes tapasztalatokra épülő buzdítással, végül pedig az áldással.

A találkozó második napján Német László SVD nagybecskereki megyéspüspök mutatta be a szentmisét. Ezt követően megnyitották a helybéli hittanos gyermekek képzőművészeti alkotásaiból összeállított alkalmi tárlatot a közösség hittantermében, ahol tíz-tíz munka mutatta be az irgalmas szamaritánius és a tékozló fiú történetét. A hittanosok csoportja végül gitárkísérettel közös éneket adott elő.

A hiterősítő találkozások utolsó napjának délelőttjén a misszió szolgálói a közösséghez tartozó családokat látogatták meg, illetve beteg és mozgásképtelen hittestvéreiket keresték fel otthonaikban. A záró szentmisét Pastyik Róbert pancsovai plébános mutatta be, majd szentségimádás és a betegek kenetének kiszolgáltatása következett. Búcsúzásként a Tied a dicsőség kezdetű hálaadó ének hangzott el.

Forrás és fotó: Nagybecskereki Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria