Felújították az edelényi görögkatolikus óvodát

Hazai – 2018. február 8., csütörtök | 12:54

A Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola Oltalom Tagóvodája felújított épületét február 7-én adták át a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kormánytámogatással megvalósult külső-belső felújítás során az épület egészét hőszigetelték, elvégezték a konyha teljes körű gépészeti felújítását és modernizációját, valamint újabb kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki.

Az óvoda szentelési ünnepsége Tóbiás Lászlóné óvodavezető köszöntőszavaival kezdődött. Ezután a gyerekek műsora következett, amelyben az óvoda védőszentje, az Istenszülő mennybevételének történetét adták elő. Az óvónők a találkozás ünnepének énekeiből választva köszöntötték az intézmény védőszentjét.

A szentelési szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök végezte. „Mint ahogyan Zakeus házának belépésed által üdvöt szereztél, Krisztus Urunk, úgy most is, fölszentelt szolgáid s velük együtt angyalaid bemenetével add békességedet e hajléknak, s kegyelmesen áldd meg azt” – hangzott a szertartás fő éneke. A főpásztor közvetlen hangon szólt a gyerekekhez, majd minden dolgozó felelősségére emlékeztetett, hangsúlyozva a példaadás kötelességét. „A megszentelt épület kötelez!” – mondta.

Ha a magyarság és a nemzet felemelkedését hatékonnyá akarjuk tenni, akkor ez csak az egyházakkal való szoros együttműködéssel lehetséges, melynek gyümölcse ma itt is látható – fogalmazott Demeter Zoltán országgyűlési képviselő.

Molnár Oszkár, Edelény polgármestere köszönetét fejezte ki a város egyházi fenntartású intézményeiben folytatott áldozatos munkáért, melynek eredményeként olyan körülmények és bánásmód biztosított a gyerekeknek óvodás kortól a középiskoláig, a szakképzésig, amivel mindenhol megállják, megállhatják a helyüket.

Az egyházmegye számos intézménye képviseltette magát az ünnepségen.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Kaló Attila/Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria