Felvételt hirdet a nyíregyházi Szent Zsófia Görögkatolikus Leánykollégium

Hazai – 2015. január 26., hétfő | 16:03

2015. február 10-ig lehet jelentkezni a nyíregyházi görögkatolikus leánykollégiumba – tájékoztat a Hajdúdorogi Egyházmegye.

A félévi vizsgák után is várják azoknak a hallgatóknak a jelentkezését, akik a 2015/2016-os tanévre valamelyik nyíregyházi felsőoktatási intézménybe nappali tagozatos hallgatóként nyertek felvételt, és így kollégiumi férőhelyet keresnek.

A jelentkezési laphoz mellékelve kérnek egy saját kézzel írott önéletrajzot és egy lelkészi ajánlást is.

A felvételi kérelem benyújtási határideje: 2015. február 10.

Február 16-ig kerül sor a felvételi elbeszélgetésre, a kollégium és a kollégiumi élet bemutatására. Az időpontról minden jelentkezőt személyesen értesítenek.

Jelentkezési lap, információ:
Tóth András
Cím: 4400 Nyíregyháza, Síp utca 16.
Telefon: 06/30 681 89 27
E-mail: tothandras68@gmail.com

A Szent Zsófia Leánykollégium a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskola kollégiuma, melynek alapítója és fenntartója a Hajdúdorogi Egyházmegye. 1994 óta ad otthon azoknak a főiskolás és egyetemista hallgatóknak, akik tanulmányaikat a Szent Atanáz Hittudományi Főiskolán, a Nyíregyházi Főiskolán vagy a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karán folytatják. Az épület Nyíregyháza központjában helyezkedik el a Szent Miklós Óvoda mellett. A kollégiumban 52 férőhely van, a szobák nagy része – melyek az épület négy különböző szintjén helyezkednek el – négyszemélyesek. Kollégiumi helyet a görögkatolikus hallgatók mellett más felekezetűek is kaphatnak, amennyiben nyitottak és ismerkedni szeretnének a görögkatolikus lelkiséggel is.

Fotó: Hajdúdorogi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria