Felvételi a szegedi Kaszap István Szakkollégiumba

Hazai – 2016. július 29., péntek | 17:26

A szegedi jezsuita szakkollégium felvételt hirdet a 2016/17-es tanévre. Egyetemisták és végzős gimnazisták jelentkezését várják, akik szeretnének felsőoktatási tanulmányaik időszakában elkötelezett és összetartó közösséghez tartozni. Az alábbiakban közzétesszük az intézmény felhívását.

Kedves Felvételizők!

A Kaszap István Szakkollégium felvételt hirdet a 2016/2017-es tanévre. Egyetemisták és végzős gimnazisták jelentkezését várjuk, akik szeretnének egyetemi éveik alatt egy elkötelezett és összetartó csapattal együtt dolgozni, tanulni és kikapcsolódni.

A felvételi két részből áll, az első írásbeli, a második személyes beszélgetés.

Az első fordulóhoz kérjük postai és elektronikus úton is küldjétek el az alábbi dokumentumokat:

• Végzős gimnazistáktól: az utolsó két tanév végi bizonyítvány és az érettségi bizonyítvány másolata; egyetemistáknál: az utolsó (két) félév tanulmányi eredményének kinyomtatott változata az ETR-ből vagy a Neptunból

• Öt oldalnál nem több, minimum kétoldalas esszé tetszőleges témában

• Bemutatkozó levél – szakmai önéletrajz

• Motivációs levél

• Egyházi referencia megjelölése, ha van

A jelentkezéseket postai úton a 6722 Szeged, Jósika utca 33. címre, illetve elektronikusan a kaszap@kijk.hu e-mail-címre küldjétek. A dokumentumok elérhetők honlapunkon.

A beküldés határideje: 2016. augusztus 5., péntek
(elsőbbségivel a postára adás határideje is)

Ezt követően a második fordulóra a kollégium felvételi bizottsága felvételi beszélgetésre hívja meg a jelentkezőt, melynek időpontja: 2016. augusztus 12–13.

Kiket várunk?

Szeretettel várjuk azokat az egyetemista korú lányokat és fiúkat, végzős gimnazistákat, akik számára igazi kihívás a teljesebb emberség, melynek alapja a becsületesség, a kérdezni tudás és a szakmai elkötelezettség, akik a maximumot szeretnék kihozni egyetemi éveik alatt önmagukból, akik törekszenek arra, hogy kiválóak legyenek saját szakmájukban. Szakkollégiumunk sajátossága a diverzitás, a legkülönfélébb szakokról várjuk a jelentkezőket. Közösségünk meghatározó eleme a nyitottság: kíváncsiak vagyunk egymás ötleteire, meglátásaira és véleményére.

Szakkollégiumunk nem csak inspiráló közeget, hanem életre szóló élményeket kínál. Nemcsak szállást és szakmai fejlődést, hanem jó hangulatú társaságot, valódi otthont is jelent. Közösségünkben olyan embereket ismerhettek meg, akik a nehezebb időszakokban is kitartanak mellettetek; életre szóló kapcsolatokkal gazdagodhattok. Szakkollégiumunk a jezsuitákhoz kapcsolódik, így kiváló közeget jelent azok számára, akik nyitottak a közösségi hitélményekre. A hithez azonban mindenki a saját útját járva juthat el: szakkollégiumunkban ez egy lehetőség, amellyel érdemes élni.

Ha úgy gondoljátok, hogy egyetemi éveitek alatt többre vagytok hivatottak, ha szeretnétek kiemelkedni az egyetemi tömegképzésből, akkor köztünk a helyetek! Olyan egyetemisták vagyunk, akik nem elégszenek meg az érdemjegyvadászattal, hanem a megszerzett tudásukkal valóban gazdagítani, építeni szeretnék önmagukat és környezetüket. Kiemelkedően fontos feladatunknak tartjuk a társadalmi problémák enyhítéséért folytatott küzdelmet. Hisszük, hogy már az egyetemi évek alatt is tennünk kell a körülöttünk élőkért!

Ha számotokra is fontosak ezek az értékek, ha hiszitek, hogy van értelme egy jobb világért dolgozni, akkor nektek is köztünk a helyetek! Várunk titeket!

Forrás és fotó: Kaszap István Szakkollégium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria