Felvételt hirdet a KözösPont Misszió

Hazai – 2009. január 21., szerda | 14:33

A történelmi egyházak közös, ökumenikus ifjúsági missziója, a KözösPont idén is sátrat állít a nyári ifjúsági fesztiválokon.

A misszió vezetői várják mindazok jelentkezését, akik indítást éreznek arra, hogy részt vegyenek ebben a szolgálatban és betöltötték 18 évüket. A jelentkezési lap letölthető innen.

A jelentkezést január 31-ig kell eljuttatni (plébánosi vagy lelkivezetői ajánlást is mellékelve hozzá) az Ökumenikus Ifjúsági Irodába. A felvételi február 6-án és 7-én lesz. A felvételt nyert fiataloknak (ha beleférnek a választott fesztiválon – VOLT, Hegyalja, BalaTONE vagy Sziget – szolgáló csapat keretébe) a félév során két képzési hétvégén, a fesztivál előtt közvetlenül pedig egy 1-2 napos felkészülésen kell részt venniük ahhoz, hogy valóban részt vehessenek a nyári misszióban.

Részlet a szervezők felhívásából:

A szolgálat nem könnyű (az esetleges félreértések elkerülése végett: egyáltalán nem „fesztiválozásról" van szó, hanem komoly szolgálatról, önkéntes munkáról, ami leginkább talán a „kortárs segítéshez" hasonlít). Kell hozzá némi bátorság is, hogy meg merj szólítani idegen és a kereszténységgel szemben nem feltétlenül barátságos fiatalokat, meg empátia, hogy tudj meghallgatni. Viszont sokat lehet tanulni belőle (az emberekről, önmagadról...), jó a csapat, és egy sajátos szemszögből, mélyebben meg lehet ismerni az Egyházat (saját felekezetünket és a többieket). Szóval itt a lehetőség...! :-)

A KözösPont honlapja: www.kozospont.com

Magyar Kurír