Ferenc pápa az olasz szövetkezetekhez: A becsületes gazdálkodást kell előmozdítani

Ferenc pápa – 2016. május 5., csütörtök | 14:30

Május 4-én és 5-én Rómában tartja országos gyűlését az Olasz Szövetkezetek Szövetsége, amelynek közösségét Ferenc pápa múlt év február 28-án a Vatikánban fogadta. Ez alkalommal videoüzenettel fordult hozzájuk.


A pápa felidézte tavalyi találkozásukat, és kérte, hogy legyenek továbbra is a társadalom mozgatórugói: támogassák a civil társadalom leggyengébb tagjait, főként olyan vállalkozások létrehozásával, amelyek munkát adnak nekik. Támogassák, bátorítsák és könnyítsék meg a családok életét, az öröm és a felelősségvállalás jegyében. A jó dolgok létrehozásához szükség van kreativitásra és nagylelkűségre – hangsúlyozta a Szentatya, és kérte, szálljanak szembe a visszaéléseket elkövető szövetkezetekkel, mert a becsületes gazdálkodást kell előmozdítani.

Ferenc pápa utalt az időközben súlyosbodott helyzetre, a migrációra, és beszélt olyan problémákról, mint az egész világra kiterjedő terrorizmus és a világgazdaság gyengülése. Azt kérte a gazdasági szövetkezetektől, hogy amint eddig is tették, induljanak ki abból, milyen szükséghelyzetekkel találkoznak. Szolgálják a közjót, törődjenek minden szövetkezeti taggal és egymással a szolidaritás jegyében. Építsenek a bizalom és a testvériség alapjára, amely a mai világban hiányzó erőforrás.

Végül a pápa azt kívánta az Olasz Szövetkezetek Szövetségének, hogy elkötelezettségük legyen az irgalmasság kifejeződése.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria