Ferenc pápa decemberben az imaéletért kéri a hívek imáit

Ferenc pápa – 2020. december 3., csütörtök | 13:22

Az év utolsó hónapjának pápai imaszándéka: „Imádkozzunk, hogy Jézus Krisztussal való személyes kapcsolatunkat Isten Igéje és imaéletünk táplálja.” Az ehhez kapcsolódó videoüzenetet december 1-jén tették közzé.

„Az Egyház missziójának szívében az ima áll. Az ima a kulcs ahhoz, hogy párbeszédbe léphessünk az Atyával. Minden alkalommal, amikor elolvasunk egy kis részletet az evangéliumból, Jézust hallgatjuk, aki szól hozzánk. Beszéljünk Jézussal. Hallgassuk meg, és válaszoljunk neki. Ez az imádság. Az imádkozás által megváltoztatjuk a valóságot. És megváltoztatjuk a szívünket. Szívünk megváltozik, amikor imádkozik. Sok mindent megtehetünk, de ima nélkül nem működik. Imádkozzunk, hogy személyes kapcsolatunkat Jézus Krisztussal Isten szava és az imaélet táplálja” – kéri Ferenc pápa.

A pápa imavilághálózata katolikusok millióit kapcsolja össze különböző országokból, kultúrákból, társadalmi és egyházi környezetből. Ezt nemcsak a pápa havi imaszándékairól készített videókkal teszi, hanem a Click to Pray (Kattints és imádkozz) elnevezésű digitális alkalmazás és az Il Cammino del Cuore (A szív útja), az Egyház missziójáért indított imaút weboldala által is.

A decemberi imaszándékról készült videó azzal a képpel zárul, amikor a Szentatya néhány pillanatra csendbe burkolózik, és imára hívja a jelenlevőket a VI. Pál aulában. A felvétel akkor készült, amikor fogadta a pápa imavilághálózata létrejöttének 175. évfordulója alkalmából tartott találkozó résztvevőit.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Videó: Jézus Társasága Magyarországi Rendtartománya YouTube-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria