Ferenc pápa elítéli a kegyetlen bogotai merényletet

Ferenc pápa – 2019. január 19., szombat | 13:39

Mély fájdalmát fejezte ki a pápa részvéttáviratában, amelyet a január 17-én Bogotában elkövetett merényletről értesülve küldött Kolumbiába. A több mint húsz halálos áldozatot követelő támadás miatt a kolumbiai elnök háromnapos gyászt rendelt el az országban.

Államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Rubén Salazar Gómez bogotai érseknek. A Szentatya mély fájdalommal értesült a merényletről, amelyet január 17-én, csütörtökön hajtottak végre Kolumbia fővárosában.

A pápa imádkozik a kegyetlen támadás áldozataiért. A sokk és a gyász pillanataiban a Szentatya lelki közelségéről biztosítja a sebesülteket, a hozzátartozókat és az egész kolumbiai társadalmat. Elítéli a vak erőszakot, amely súlyosan sérti a teremtő Istent. Imádkozik azért, hogy tovább építsék a harmóniát és a békét a latin-amerikai országban és az egész világon. Távirata végén Ferenc pápa Isten áldásáért fohászkodik az áldozatok, a családok és egész Kolumbia számára.

*

Az ELN baloldali gerillaszervezet tagja volt a bogotai robbantásos merénylet elkövetője – közölték a hatóságok péntekre virradóra. Legfrissebb információk szerint huszonegyen meghaltak, s hatvannyolcan megsebesültek a Santander tábornokról elnevezett rendőrakadémia parkolójában, ahol a robbanás történt. A halálos áldozatok között van az elkövető is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria