Ferenc pápa: Engedjétek, hogy az Atya gyengéd szeretete betöltsön titeket!

Ferenc pápa – 2015. március 29., vasárnap | 15:03

Március 29-én nem pontosan délben, hanem a délelőtti virágvasárnapi szentmise végén mondta el Ferenc pápa az Úrangyalát a Szent Péter téren. Külön köszöntötte a fiatalokat, és megemlékezett a keddi repülőgép-szerencsétlenség áldozatairól.

E szertartás végén szeretettel köszöntelek mindnyájatokat, akik jelen vagytok, de különösképpen a fiatalokat. Kedves fiatalok, buzdítalak benneteket, hogy folytassátok utatokat egyházmegyéitekben és földrészeken átívelő zarándoklatotokat, amely jövőre Szent II. János Pál pápának, az ifjúsági világnapok kezdeményezőjének hazájába, Krakkóba vezet benneteket. Annak a nagy találkozónak a témája – „Boldogok az irgalmasok, mert irgalmasságot nyernek” (Mt 5,7) – kiválóan illeszkedik az irgalmasság szent évébe. Engedjétek, hogy az Atya gyengéd szeretete betöltsön titeket, hogy továbbáraszthassátok magatok körül!

Most pedig forduljunk imánkkal anyánkhoz, Máriához, hogy segítsen bennünket hittel megélni a nagyhetet. Ő is jelen volt, amikor Jézus belépett Jeruzsálembe a tömeg üdvrivalgása közepette; ám az ő szíve, hasonlóan fia szívéhez, kész volt az áldozatra. Tanuljuk meg tőle, a hűséges Szűztől, hogyan kövessük az Urat akkor is, amikor útja a kereszthez vezet.

Az ő közbenjárására bízom a keddi repülőgép-szerencsétlenség áldozatait, akik között egy német diákcsoport is volt.

Ferenc pápa szavai az Angelus után:

Kívánom nektek, hogy a nagyhetet Jézus Krisztus misztériumának szemlélésében tudjátok eltölteni!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Forrás: Vatikáni Sajtóosztály

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria