Ferenc pápa és az anglikán prímás karácsonyi üzenete a dél-szudáni vezetőknek

Ferenc pápa – 2020. december 27., vasárnap | 13:00

A pápa, Justin Welby anglikán prímás és Martin Fair tiszteletes, a skót egyház moderátora karácsony ünnepe alkalmából levélben fejezték ki jókívánságaikat az afrikai ország elöljáróinak. Megerősítették szándékukat, hogy amint lehetséges, ellátogatnak az afrikai országba.

A karácsonyi időszakban arra emlékezünk, hogy Urunk Jézus Krisztus eljött a világba a leghátrányosabb helyzetűek közé, egy poros istállóba, ahol állatok vették körül. Később arra hívta azokat, akik országában nagyok akarnak lenni, hogy legyenek mindenki szolgája (Mk 10,43).

Legyünk továbbra is tudatában a Vatikánban 2019 áprilisában felvállalt elkötelezettségeinknek: részetekről annak, hogy országotokban gördülékenyen gyakorlatba ültetitek a békeegyezményt; részünkről pedig annak, hogy ellátogatunk Dél-Szudánba, amikor normalizálódik a helyzet – írják a vallási vezetők. – Örömmel tapasztaltuk az általatok elért előrelépést, de tudjuk, hogy ez nem elegendő a lakosságnak, hogy érezze a béke teljes mértékű megvalósulását. Arra vágyunk, hogy amikor ellátogatunk Dél-Szudánba, egy megváltozott nemzettel találkozzunk, amelyet olyan vezetők irányítanak, akik a pápa múlt évi szavai szerint „megfogják egymás kezét, összefognak... mint egyszerű állampolgárok, hogy a nemzet Atyjai és Anyjai legyenek”.

Ezen a karácsonyon azért imádkozunk, hogy nagyobb bizalommal legyetek egymás iránt, és nagylelkűbben szolgáljátok népeteket – fogalmaznak levelükben. – Fohászkodunk, hogy megismerjétek a békét, amely minden értelmet meghalad szívetekben és a nemzet szívében (Fil 4,7).

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria