Ferenc pápa fog szerepelni Wim Wenders dokumentumfilmjében

Ferenc pápa – 2017. május 23., kedd | 19:25

Ferenc pápa lesz az első katolikus egyházfő, aki szerepet vállalt egy dokumentumfilmben. A hírt a cannes-i filmfesztiválon jelentette be a Focus Features filmstúdió május 19-én.

A Universal stúdióhoz kötődő Focus Features filmstúdió május 19-én a cannes-i fesztiválon jelentette be, hogy megszerezte Wim Wenders most készülő, Pope Francis – A Man of His Word című filmjének forgalmazási jogait. A film címe: Ferenc pápa – Egy szavatartó ember nem csupán a hétköznapi szavakra (ígéretekre) utal, hanem Isten igéjére is.

A német származású rendező katolikus családban született; a Vatikánnal koprodukcióban készülő dokumentumfilmben a szentatya többek között ökológiai felelősségünkről, a migrációról, a fogyasztói társadalomról, a társadalmi igazságosságról beszél majd.

A kiadott sajtóközlemény szerint különleges alkalom a Vatikán történetében, hogy ennyire szabad bejárást engedjen egy külsős filmrendezőnek. Amellett, hogy több alkalommal is elbeszélgethetett Ferenc pápával, Wenders abban a kiváltságban is részesült, hogy hozzáférhetett a Vatikáni Levéltár exkluzív anyagaihoz.

A Focus Features közleményében hangsúlyozta, Wenders műve nem annyira egy Ferenc pápáról szóló film, mint inkább egy filmprojekt Ferenc pápával.

Wim Wenders Düsseldorfban született 1945-ben; a nyugatnémet újhullám második generációjának tagja. Orvosi, filozófiai, festészeti tanulmányokat folytatott, mielőtt kikötött volna a filmrendezés mellett. Magyarországon elsősorban a Berlin felett az ég, a Buena Vista Social Club, a Párizs, Texas és a Lisszaboni történet rendezőjeként ismert.

Forrás: Vatikáni Rádió angol nyelvű adásának szerkesztősége

Fotó: News.va

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria