Ferenc pápa fogadta a Bayern München labdarúgóit

Kitekintő – 2014. október 22., szerda | 20:02

A Szentatya a szerdai általános kihallgatás előtt, délelőtt fél 10-kor a vatikáni VI. Pál-teremben fogadta a Bayern München tagjait.

„Tegnap nagyon jól játszottatok” – ezekkel a szavakkal köszöntötte Ferenc pápa a labdarúgókat, tájékoztat a csapat Twitter-oldala. A Szentatya a szerdai általános kihallgatás előtt, délelőtt fél 10-kor fogadta őket, és olaszul szólt a sportolókhoz, akik kedden este az Olimpiai Stadionban 7–1-re legyőzték az AS Roma csapatát.

A Bayern München küldöttségét a csapat elnöke, Karl-Heinz Rummenigge vezette, aki megajándékozta Ferenc pápát a játékosok által aláírt focilabdával. A klub továbbá felajánlott egymillió eurót, amit a pápa döntése szerint szegényeket támogató jótékony célokra fordítanak. Az összeget egy éven belül egy baráti mérkőzés bevételeinek felajánlásával tervezik összegyűjteni. Philipp Lahm csapatkapitány és Manuel Neuer kapus átadta a csapat egyes számmal és „Franziskus” felirattal ellátott mezét. A játékosok nagy megtiszteltetésnek és életük egyik legnagyobb élményének nevezték a negyedórás találkozót Ferenc pápával.

Forrás: Vatikáni Rádió magyar szekció

Fotó: Vatikáni Rádió angol szekció

Magyar Kurír