Ferenc pápa Genovában: Imádkozzunk az egyiptomi koptokért!

Ferenc pápa – 2017. május 27., szombat | 16:20

„Nem tagadták meg hitüket, ezért vérüket ontották. Emiatt mészárolták le pénteken a koptokat Egyiptomban!” Ferenc pápa e szavakkal fejezte ki az egyiptomi terrortámadás miatt érzett fájdalmát a genovai Szent Lőrinc-székesegyházban május 27-én, szombaton.

A szentatya május 27-én egynapos látogatást tesz Genovában. Az egyházmegye papságával és szerzeteseivel való találkozás során, a Szent Lőrinc-székesegyházban imádkozott a gyűlölet áldozataiért:

„Kedves testvéreim, imádkozzunk együtt egyiptomi kopt testvéreinkért, akiket azért öltek meg, mert nem akarták megtagadni hitüket. Velük együtt, püspökükkel, Tavadrosz testvéremmel együtt arra szólítalak benneteket, hogy csöndben imádkozzunk, aztán mondjunk el egy Üdvözlégyet. És ne feledjük, hogy ma többen vannak a keresztény vértanúk, mint régen, az Egyház születésekor voltak. Többen vannak!”

Tegnap, május 26-án, a tragikus események után Ferenc pápa táviratban fejezte ki részvétét Abdel-Fattah esz-Szíszi egyiptomi elnöknek. Barbár támadásnak minősítette a fegyveresek által elkövetett mészárlást, amelyet kopt zarándokok ellen hajtottak végre Egyiptom déli részén. A huszonnyolc halott között gyermekek is vannak, mintegy húszan megsebesültek, néhányan súlyos állapotban vannak. Táviratában a pápa részvétét fejezte ki az értelmetlen gyűlöletnek és erőszaknak áldozatul esettek hozzátartozóinak. A szentatya imáiról biztosítja a gyászoló családokat és a sebesülteket, és elkötelezi magát, hogy továbbra is közbenjár a békéért és a kiengesztelődésért egész Egyiptomban.

Amint arról hírt adtunk, május 26-án katonai ruhába öltözött fegyveresek megállítottak egy zarándokbuszt Egyiptom déli részén, Minjában, majd felszálltak és lövöldözni kezdtek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria