Ferenc pápa gyászát fejezte ki a londoni tűz áldozatai miatt

Ferenc pápa – 2017. június 17., szombat | 17:39

A pápa szomorúan értesült a Londonban történt pusztító tűzről és a tragikus halálesetekről, valamint a sérülésekről. Június 17-én részvéttáviratot küldött Vincent Nichols bíborosnak, Westminster érsekének.

Az elhunytak lelkét az Úr szerető irgalmasságába ajánlja és szívből jövő részvétét küldte az érintett családoknak. A szentatya elismerő szavakkal szólt az elsősegélyszolgálatot végzők bátor erőfeszítéseiről és azokról, akik támogatják az otthonukat elvesztett személyeket. Végül az erő és a béke isteni áldásait kérte a helyi közösségre.

Szerdára virradóra London nyugati részén leégett egy toronyház. A katasztrófában a hivatalos adatok szerint tizenheten veszítették életüket, de a rendőrség attól tart, hogy a halálos áldozatok száma a százat is meghaladhatja. Még mindig nagyon sok lakóról nem tudni semmit, és – szintén rendőrségi közlés szerint – sok halottat nem is lehet majd azonosítani, mert annyira összeégtek. 65 embert menekítettek ki az épületből, 34 főt még mindig kórházban ápolnak, közülük 18 állapota kritikus.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria