Ferenc pápa gyásztávirata Loris Capovilla bíboros halálára

Ferenc pápa – 2016. május 27., péntek | 18:30

Ferenc pápa május 27-én, pénteken gyásztáviratot küldött Francesco Beschi bergamói püspöknek a csütörtökön Bergamóban elhunyt Loris Capovilla bíboros halála alkalmából.

„A tisztelt Loris Francesco Capovilla bíboros halálhíre vételekor szeretném kifejezni az együttérzésemet Önnek, az egész egyházmegyének, amely tagjának érezte magát, és a Ca’Maitanó-i szegénynővéreknek, akik őt ápolták, valamint a családtagoknak és a tisztelőinek” – kezdődik a pápa részvéttávirata.

„Szeretettel gondolok kedves testvérünkre, aki hosszú és termékeny életében örömmel tanúskodott az evangéliumról, és hűségesen szolgálta az egyházat, előbb a velencei egyházmegyében, aztán féltő szeretettel Szent XXIII. János pápa mellett, akinek emlékezetét buzgón megőrizte és hitelesen tolmácsolta. Püspöki szolgálatában – Chieti-Vastóban, majd Loretóban – teljesen a papok és a hívek szolgálatára szentelte magát, a II. vatikáni zsinat iránytűje iránti szilárd hűség jegyében. Az Úrhoz emelem az imádságomat – zárul a pápa gyásztávirata –, hogy a Boldogságos Szűz Mária és Szent Márk evangélista közbenjárására, fogadja be hűséges szolgáját örök örömébe és békéjébe. Szívből adom mindazoknak apostoli áldásomat, aki az eltávozását siratják.

Ferenc pápa”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír