Ferenc pápa imádkozik a kolumbiai repülőgép-szerencsétlenség áldozataiért és hozzátartozóikért

Ferenc pápa – 2016. december 1., csütörtök | 17:22

A november 30-i, szerdai általános kihallgatás végén a portugál nyelvű híveket köszöntve Ferenc pápa megemlékezett a november 28-ai légi katasztrófa áldozatairól.

A kolumbiai Medellín közelében lezuhant repülőgép hetvenegy utasa halt meg, közöttük a brazil Chapecoense labdarúgócsapat játékosai, vezetőedzője és szurkolói. A futballcsapat Medellínbe tartott, a dél-amerikai klubok kupájáért vívott döntőre. Ferenc pápa imádkozik az áldozatokért és családtagjaikért, szeretteikért. A szentatya utalt az 1949-ben történt olaszországi repülőgép-szerencsétlenségre is, amelyben a Lisszabonból visszatérő Grande Torino futballcsapat tagjai veszítették életüket, amikor repülőgépük a torinói Superga-bazilika dombjának ütközött. Ferenc pápa azt kérte, imádkozzunk az áldozatokért. 

Az egyházfő két táviratban is kifejezte együttérzését az érintetteknek. A Brazília érsekének, Sérgio da Rochának és a kolumbiai sonsón-rionegrói egyházmegye püspökének, Fidel León Cadavid Marínnak címzett levélben kifejezte, hogy Istentől a bátorság és a keresztény remény adta vigaszt kéri az áldozatok és hozzátartozóik számára.

Brazíliában és Kolumbiában is gyászolják a hetvenegy halottat. A hat túlélő közül három labdarúgó. A brazíliai Chapecó város egyik templomában november 29-én szentmisét mutattak be az áldozatokért ezrek részvételével, akik a szertartást követően a helyi Condá Stadionhoz vonultak az elhunytak iránti kegyeletük kifejezéseként.

Forrás: Vatikáni Rádió magyar és olasz nyelvű szerkesztősége; Wikipedia.it

Fotó: ANSA.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria