Ferenc pápa jókívánságai Bartholomaiosz pátriárkának Szent Bertalan ünnepén

Ferenc pápa – 2017. június 14., szerda | 16:42

Katolikusok és ortodoxok haladjanak tovább a teljes szeretetközösség útján, együtt munkálkodva a békéért, az együttműködésért és a párbeszédért – fohászkodott üzenetében a szentatya, amit Bartholomaiosz pátriárkának küldött védőszentje, Szent Bertalan ortodox emléknapja alkalmából június 11-én.

A konstantinápolyi ökumenikus pátriárka Szent Bertalan apostol nevét viseli, akit a keleti Egyház június 11-én ünnepel. (Az arámi Bertalan férfinév a görög Bartholomaiosz latinos, Bartholomeus névváltozatából származik – a szerk.)

Üzenetében Ferenc pápa hálával idézte föl a közelmúltban Egyiptomban tett látogatását, melynek során Bartholomaiosz pátriárkával is találkozott. A szentatya kifejezte: meggyőződése, hogy a keresztények tanúságtétele a köztük lévő egyre szorosabb és testvéri kötelékről a remény és a vigasz jele az egész világ számára.

Krisztusban kedves testvérének a pápa egy ortodox himnusz szavaival fejezte ki jókívánságait: „Az Egyháznak úgy tűntél fel, mint egy nappal ragyogó nagy csillag, tanításoddal, mint rendkívüli csodák sugara és fénycsóvája. Megvilágosítottad mindazokat, akik téged dicsérnek, az Úr apostola, ó, Szent Bertalan.”

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria