Ferenc pápa is köszöntötte születésnapján a világ legidősebb emberét

Ferenc pápa – 2016. november 29., kedd | 18:35

November 29-én töltötte be 117. életévét a világ legidősebb embere. Emma Morano még I. Umberto király uralkodása idején, 1899-ben született Észak-Olaszországban, Piemonte tartományban. Születésnapja alkalmából Ferenc pápa is kifejezte jókívánságait az asszonynak.


Emma Morano az utolsó ember a világon, aki még a 19. században született. Az asszony szerint az akaraterő a legfontosabb az ember életében, mert segítségével minden akadály legyőzhető. Étkezését nem a divat szerint alakítja: napi három nyers tojás mellett kekszet, csokoládét és banánt eszik.

Ma is Észak-Olaszországban él, otthona alig pár száz méterre van a Lago Maggiorétől. Huszonöt éve nem hagyta el a lakását, de nem betegség miatt, hanem ő döntött így. Ugyanakkor nincs se rádiója, se tévéje.

116 éve alatt összesen tizenegy pápát élt meg, a leginkább II. János Pál emléke élénk benne. Rómában soha nem járt. Születésnapja alkalmából Ferenc pápa is kifejezte jókívánságait, amire válaszul Emma néni azt mondta: még szívesen találkozna a szentatyával.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria