Ferenc pápa kedvességével valóra váltotta egy Down-szindrómás kisfiú álmát

Ferenc pápa – 2018. március 29., csütörtök | 19:55

A március 28-i általános kihallgatáson végre beteljesült a leukémiából épp gyógyuló, Down-szindrómával élő amerikai kisfiú régi álma.


Amikor a Down-szindrómás Peter Lombardit leukémiával diagnosztizálták 2015-ben, a kisfiú csak azt szerette volna, hogy kaphasson egy puszit Ferenc pápától, aki éppen akkor járt az Egyesült Államokban.

Azonban hiába készült a család Philadelphiába, hogy személyesen láthassák a pápát a családok világtalálkozóján: Peter nem hagyhatta el a kórházat.

A 12 éves kisfiú három éve dédelgetett álma most végre valóra vált: a március 28-i általános kihallgatáson, amint meglátta őt a tömegben, Ferenc pápa rögtön megállíttatta a kocsit, és jelezte, hogy emeljék be mellé. Peter nemcsak hogy találkozott a Szentatyával, de be is ülhetett mellé a pápamobilba, ment vele együtt két kört a Szent Péter téren, kapott tőle egy puszit és egy áldást.

„Ha csak odaintett volna neki a pápa, én már akkor is boldog lettem volna” – mondta Brenda, Peter édesanyja a Catholic News Agency amerikai katolikus hírügynökségnek. Peter maga ismét leszögezte, hogy szereti Ferenc pápát, és azt mondta, jobban lett attól, hogy kapott egy puszit tőle. „Autóztam vele, adott egy puszit, és megáldott” – mesélte a kisfiú.

Peter, aki június óta jobban van, kéthetes útra érkezett Európába szüleivel, Brendával és Matt-tel és három bátyjával; Róma és Međugorje a két fő úti céljuk: „Hogy megköszönjük az Úrnak a gyógyulását, és köszönetet mondjunk a Szűzanyának; hogy megköszönjük a hűséget, szeretetet és irgalmat, mellyel a családunk mellett állnak” – fogalmazta meg az édesanya.

„Isten oltalmazta őt végig a leukémia alatt – folytatta Brenda. – Isten irgalma olyan végtelen, a kegyelme még nagyobb a nehéz keresztek idején, ha belé helyezzük bizalmunkat.”

A Lombardi család virágvasárnap érkezett Rómába; a húsvétot Assisiben töltik, hálát adva a ferences szenteknek, akik közbenjárását kérték Peter súlyos betegsége idején.

Peter először akkor kérte, hogy Ferenc pápától kaphasson egy puszit, amikor a kórházban volt, és a tévében nézte az Egyesült Államokba látogató Szentatyát. Édesanyja elmondta, mindenki meglepődött, amikor bementek a szobába a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Make-A-Wish alapítvány munkatársai, és megkérdezték Petert, mit szeretne. A kisfiú közölte: „Látjátok azt az embert a tévében, aki puszit adott azoknak a gyerekeknek? Én is akarok egy puszit tőle!” Az alapítvány ezt a kívánságát nem tudta teljesíteni, viszont a másikat igen: hamarosan elmehet Disney Worldbe, hogy lézerkarddal megküzdjön Darth Vaderrel.

Forrás: Catholic News Agency

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria