Ferenc pápa Leszbosz szigetére látogathat a menekültekhez

Ferenc pápa – 2016. április 5., kedd | 18:50

Görögországba látogathat a közeljövőben Ferenc pápa I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárkával együtt. Federico Lombardi vatikáni szóvivő április 5-én, kedden nem cáfolta a hírt, ugyanakkor nyomatékosította, hogy egyelőre nem született egyértelmű döntés a Szentatya útjáról.

Federico Lombardi így nyilatkozott: „Tárgyalások folynak a témáról, felvettük a kapcsolatokat. Nem cáfolom a híreket, de ebben a pillanatban mást nem mondhatok, mert nincs még döntés, nem határozták meg sem az időpontot, sem a programot.”

A Dogma nevű görög egyházi weboldal április 5-én, kedden jelentette be, hogy Ferenc pápa a következő héten I. Bartholomaiosz konstantinápolyi pátriárkával és Ieronimosz athéni érsekkel együtt szeretné felkeresni a leszboszi menekülteket.

A görög állami rádió (ERT) a görög ortodox egyházi szinódusra hivatkozva arról számolt be, hogy a három egyházi méltóság április 14-én vagy 15-én néhány órára felkeresi majd az égei-tengeri szigeten lévő moriai menekülttábort.

Amennyiben megvalósul, ez lesz a második út – a 2014. májusi szentföldi látogatás után –, amelyet Ferenc pápa I. Bartholomaiosz pátriárkával együtt tesz meg. Ugyanakkor a Szentatya másodszor látogat el földközi-tengeri szigetre, hogy menekültekkel találkozzon. Először 2013. július 8-án utazott el Lampedusa szigetére, ahol szentmisét mutatott be a sportpályán.

Forrás: MTI, Avvenire.it

Fotó: Avvenire.it

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria