Ferenc pápa a német nyelvű szemináriumok rektoraihoz: Mindig úton lenni a remény tanúságtevőiként

Ferenc pápa – 2018. március 9., péntek | 17:05

Nem teremthetünk hivatásokat, de lehetünk az irgalmas Isten hívásának tanúságtevői – ezekkel a szavakkal fogadta március 8-án Ferenc pápa a Vatikánban a német nyelvű szemináriumok rektorait, akik konferenciára érkeztek Rómába.

A pápa beszédében elismerte, hogy születőben vannak új és különböző kulturális formák, amelyek nem illeszkednek bele az eddig ismert modellekbe. Ebből kiindulva a kihívás az, hogy miként sikerül megszabadulni a régi szokásoktól annak érdekében, hogy elkötelezzük magunkat olyanok mellett, amelyek egyelőre ismeretlenek számunkra. A mindig követendő út: hogy tekintetünket Jézusra szegezzük, aki szenvedett, meghalt és feltámadt. Sebeiben, ahogy a világ sebeiben is felismerhetjük a feltámadás jeleit. Ez a bizonyosság az, amely mindig útnak indít bennünket a remény tanúságtevőiként.

Elsősorban a fiatalokra gondolva, akik a papságra készülnek, a Szentatya arra buzdította a rektorokat, hogy legyenek mindig a mennyei Atya hívásának tanúságtevői, aki arra ösztönöz, hogy lépjünk ki önmagunkból, és forduljunk a másik ember, a szükséget szenvedő konkrét személy felé.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria