Ferenc pápa november 23-án imatalálkozót tart Dél-Szudán és Kongó békéjéért

Ferenc pápa – 2017. november 15., szerda | 9:51

Ferenc pápa november 23-án este fél 6-kor imatalálkozót vezet a Szent Péter-bazilika katedraoltáránál Dél-Szudán és a Kongói Demokratikus Köztársaság békéjéért. A szertartásra mindenkit várnak, nem szükséges belépőjegyet igényelni a Pápai Ház Prefektúrájától.

A Szentatya számos felhívást intézett a világhoz pápasága során e két ország érdekében. A Dél-Szudánban szolgáló Daniele Moschetti komboniánus szerzetes könyvének előszavában Ferenc pápa így fogalmazott: „Szükség van a nemzetközi közösség érzékenységének felkeltésére e csendben zajló dráma kapcsán. Mindenki elkötelezettségére szükség van, hogy olyan megoldás szülessen, amely véget vet a folyamatban levő konfliktusnak. Az emberiség problémái iránti érdektelenség, elsősorban olyan téren, amely Dél-Szudánt sújtja, annyit jelent, hogy megfeledkezünk az evangéliumi tanításról, amely a szenvedő és rászoruló testvérünk iránti szeretetre vonatkozik.”

A napokban az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) közleményt adott ki, miszerint Ferenc pápa adományából finanszírozzák Dél-Szudánban a közel 30 ezer éhező ember túléléséhez szükséges zöldség- és gyümölcstermesztési eszközök biztosítását.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria