Ferenc pápa: Remélem, nagyon sokan el tudtok jönni Krakkóba!

Ferenc pápa – 2016. március 20., vasárnap | 16:20

Március 20-án Ferenc pápa a virágvasárnapi szentmise végén imádkozta el a szokásos déli Úrangyala imádságot, ezért nem fűzött hozzá elmélkedést a napi evangéliumról, de köszöntötte az egybegyűlteket.

Köszöntelek mindannyiatokat, akik részt vettetek ezen a szentmisén, továbbá mindazokat, akik televízión, rádión vagy más tömegkommunikációs eszközön keresztül kapcsolatban vannak velünk.

Ma tartjuk az ifjúság 31. világnapját, amely július végén éri majd el csúcspontját a krakkói nagy világtalálkozón. Ennek témája: „Boldogok az irgalmasok, mert irgalomra találnak” (Mt 5,7). Külön köszöntöm a jelen lévő fiatalokat, de köszöntöm a világon élő összes fiatalt is! Remélem, nagyon sokan el tudtok jönni Krakkóba, Szent II. János Pál hazájába, aki az ifjúsági világnapok elkezdője volt. Az ő közbenjárására bízzuk a hátralévő hónapok előkészületeit erre a zarándoklatra, amely az irgalmasság szentévének keretében az ifjúság jubileuma lesz az egyetemes egyház szintjén.

Sok önkéntes fiatal van itt velünk Krakkóból. Amikor visszatérnek Lengyelországba, magukkal viszik a nemzet vezetőinek azokat az olajfaágakat, amelyeket Jeruzsálemben, Assisiben és Montecassinóban gyűjtöttek, itt, a téren pedig megáldattak, hogy békére, kiengesztelődésre, testvériségre hívjanak általuk. Köszönöm nektek ezt a szép kezdeményezést, bátran haladjatok előre!

Most pedig kérjük Szűz Máriát, segítsen nekünk, hogy szívünk mélyéből meg tudjuk élni a nagyhetet.

Az Úrangyala köszönté a Boldogságos Szűz Máriát…

Fordította: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria