Ferenc pápa részvéttávirata Simón Peresz halálára: A béke embere volt

Ferenc pápa – 2016. szeptember 29., csütörtök | 13:21

Ferenc pápa mély szomorúsággal értesült a volt izraeli elnök, Simón Peresz szeptember 28-án, szerdán bekövetkezett haláláról. Táviratban fejezte ki részvétét Izrael jelenlegi elnökének, Reuvén Rivlinnek.

A Szentatya együtt gyászol az izraeli néppel, és szeretettel telve idézi föl az időt, melyet együtt töltött a Vatikánban Peresz elnökkel. Nagyra értékeli az elhunyt politikus erőfeszítéseit, amelyet a béke érdekében tett fáradhatatlanul.

A pápa annak a reményének is hangot ad, hogy Simón Peresz emlékezete mindenkit arra ösztönöz, hogy egyre sürgetőbben munkálkodjon a béke és a népek közötti kiengesztelődés érdekében. Ily módon lehet valóban tiszteletben tartani örökségét, és így valósul meg újabb módokon a közjó, amelyért oly szorgalmasan dolgozott, és eközben az emberiség erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy egy tartós béke felé haladjon előre.

Részvéttávirata végén Ferenc pápa imáiról biztosít minden gyászolót, elsősorban Peresz elnök családját, és isteni áldásért fohászkodik, hogy vigaszt és erőt adjon az izraeli nemzet számára.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria