Ferenc pápa részvétét és együttérzését fejezte ki a Haitin végigsöprő hurrikán pusztítása után

Ferenc pápa – 2016. október 8., szombat | 18:30

Pietro Parolin bíboros államtitkár aláírásával Ferenc pápa október 7-én, pénteken táviratban fejezte ki részvétét az áldozatok hozzátartozóinak, és lelki közelségéről biztosította a pusztító katasztrófát elszenvedő karibi ország népét.

A Matthew hurrikán pusztítása nagy károkat okozott és számos áldozatot követelt eddig. A Szentatya részt vesz a szomorúságban és imájával csatlakozik azok fájdalmához, akik elvesztették szeretteiket. Részvétét nyilvánítja és együttérzését fejezi ki ebben a fájdalmas helyzetben. Lelki közelségéről és szeretetéről biztosítja a sérülteket és akik anyagi kárt szenvedtek, amikor elvesztették házaikat és javaikat a természeti katasztrófa során. Szolidaritásáról biztosítja és bátorítja az újabb próbatételnek kitett országot és az egész Haiti számára a Segítő Szűzanya oltalmát kéri, amihez apostoli áldását is adja.

Hírügynökségi jelentések szerint péntekre már háromszáznegyvenre emelkedett Haitin a Matthew hurrikán halálos áldozatainak száma. A jelenleg négyes erősségű Matthew hurrikán az Egyesült Államok partjainál jár. Az amerikai Országos Hurrikánközpont szerint a szél sebessége elérheti az óránkénti 185–205 kilométert. Négy szövetségi államban, Floridában, Georgia és Dél-Karolina egy részében, valamint Észak-Karolina teljes területén rendkívüli állapot van érvényben.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Indialivetoday.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria