Ferenc pápa segítségével működhet az akadálymentesített strand Róma közelében

Ferenc pápa – 2017. április 29., szombat | 13:15

Fiumicino körzetében, Focene település tengerpartjának egy szakaszán található a „La Madonnina” elnevezésű strand, amelyet évekkel ezelőtt akadálymentessé tettek fogyatékkal élők számára. A területet a helyi plébánia egyesülete bérli és kezeli.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Gonzága Szent Lajos – A Szeretet Műve elnevezésű egyesületet a helyi plébánia tagjai álmodták meg és alapították plébánosuk, Massimo Consolaro vezetésével. A strand létrehozásának okai között szerepelt egyrészt az, hogy a helyi fiataloknak lehetőséget biztosítsanak egyrészt a közös együttlétre, szórakozásra, másrészt hogy az önkéntesség által megtapasztalják a segítő szeretet értékét.

Akadálymentessé tették a strandot: az épületek, a zuhanyzók, a büfék, a fedett, árnyékos területek mind hozzáférhetőek kerekesszékben ülők számára is. A környéken élő fiatalokból, főként fiatal családokból alakult csoportok önkéntes munkájukkal biztosítják a zavartalan pihenést a fogyatékkal élők számára. Az Olasz Paralimpiai Úszószövetség is hozzájárul a nagylelkű kezdeményezéshez: biztosítja a területen az orvosi ellátást.

A strand mindennap 9 és 19 óra között tart nyitva, bárkit szívesen látnak. Nem az a céljuk, hogy gettót működtessenek fogyatékkal élőknek, hanem hogy egészséges és fogyatékkal élő emberek együtt, akadálymentes területen élvezhessék a tengerpart örömeit. Szeretnék, hogy az ide érkezők felfedezzék, hogy mindannyian összetartozunk és megtanulják, milyen jó dolog figyelni egymásra, gondoskodni egymásról.

A pápa biztosította a létesítmény egyéves bérleti díját és áldását küldte az önkéntesekre, a fogyatékkal élőkre és családjaikra.

Forrás: Avvenire.it; Abilidisabili.it

Fotó: Abilidisabili.it; Spiaggialamadonnina.it

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria