Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Ferenc pápa – 2017. május 25., csütörtök | 20:22

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

Május 27-én, szombaton Ferenc pápa egynapos lelkipásztori látogatást tesz az észak-olaszországi Genovában. Egyik legjobban várt programja a beteg gyermekekkel és családtagjaikkal tervezett találkozó a Giannina Gaslini-gyermekkórházban.

A szentatya szerdán délután telefonon keresztül üdvözölte a kórház kis pácienseit: bekapcsolódott a Roberto Fiscer genovai plébános által vezetett plébániai rádió műsorába, mely minden szerdán élő közvetítését a gyermekkórháznak szenteli. A pápa ebben az adásban köszöntötte a kis betegeket. „Örömmel várom a találkozót veletek és családtagjaitokkal. Azért jövök, hogy a közeletekben legyek egy kicsit, meghallgassalak benneteket, és elhozzam nektek Jézus simogatását. Ő mindig mellettünk áll, különösen akkor, amikor nehézségben vagyunk és szükségünk van rá. Ő mindig bízik bennünk és reményt ad nekünk. Már most imádkozom értetek, és ti is imádkozzatok értem. Szombaton találkozunk” – búcsúzott a gyermekektől Ferenc pápa. A köszöntőszavak után a pápa a gyermekekkel együtt elimádkozta az Üdvözlégyet, és áldását adta a kis betegekre és családtagjaikra.

A pápa kórházlátogatásának jelentőségéről Aldo Campone kapucinus szerzetes, a genovai gyermekkórház káplánja nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak. Elmondta, hogy ez a szentatya és az Egyház figyelmét fejezi ki a szenvedők iránt. A pápa látogatását a szeretet megnyilvánulásának tekintik, Isten jelenléte közöttünk. Ezt nem szabad elfelejteni. Ő Krisztus földi helytartója, a remény a gyógyulásra és a vigasz balzsama. A nem hívők számára is a testvériség, az ember iránti figyelem gesztusa – fogalmazott a kórházlelkész.

A kapucinus szerzetes hangsúlyozta, hogy nem mindig könnyű ellátnia a megbízatását az érzékeny helyzetekben, amelyek a gyermekeket érintik. Mindennap a szenvedők mellett áll. Mindenekelőtt imádkozik, mert ez az első és legnagyobb szeretet, amelyet gyakorolhatunk. Közel áll és meghallgatja őket, jelen van a 90 országból, mindenféle valláshoz tartozó itt kezelt beteg között. Mindegyikük érzékeli, hogy jelenléte a testvériség és a szolidaritás jele. Ferenc pápának köszönetet mond majd a szeretet tanúságtételéért, amelyet a szentatya kifejez a szenvedő emberiség, a kicsinyek és az élet iránt. 40 órás folyamatos szentségimádással készülnek a pápalátogatásra, hogy ezzel is támogassák apostoli tevékenységét. A kórházban a gyermekek a fizikai betegek, de a szülők is velük szenvednek. Ez Mária helyzetét idézi, aki a kereszt tövében állt Fia mellett. A kórházlelkész szerint valójában nemcsak egy betegük van, hanem egyszerre három: a gyermek és a szülei. A pápa ezzel a megpróbáltatásoknak kitett emberiséggel találkozik majd – zárta interjúját Aldo Campone kapucinus szerzetes, a genovai gyermekkórház káplánja.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria