Ferenc pápa üzenete a spanyol hívek számára a nagyszülők ünnepe alkalmából

Ferenc pápa – 2015. július 28., kedd | 14:15

Július 26-án, vasárnap tartották Spanyolországban a nagyszülők ünnepét, amelynek alkalmából Ferenc pápa levélben köszöntötte a szervezőket és a résztvevőket – tájékoztat a Vatikáni Rádió.

Meg kell erősíteni a hitet az Úrhoz való közelséggel, aki sosem hagy el bennünket, és azzal a meggyőződéssel, hogy bölcsességünkkel és szeretetszolgálatunkkal hozzájárulhatunk családjaink életének és emberi növekedésének előmozdításához – így buzdította a pápa az időseket üzenetében, amelyet a nagyszülők ünnepe alkalmából küldött a spanyol híveknek.

A Szentatya támogatását fejezte ki mindazok felé, akik szeretettel gondoskodnak az idősekről, hozzájárulva ezáltal a társadalom javához.

Az ünnepet minden évben Szent Joachim és Szent Anna – Jézus nagyszüleinek – emléknapján rendezi meg az Aranykor – a béke hírnőkei elnevezésű spanyol katolikus szervezet, amely a harmadik kor ellátásával és előmozdításával foglalkozik. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét az idősek iránti tiszteletre – hiszen az idősek sokat adtak az életükben másoknak –, továbbá a nagyszülők értékére a családokban. Rá akarják irányítani a figyelmet az idős korosztály szükségleteire. Ezeket a célkitűzéseket hangsúlyozta üzenetében a madridi érsek, Carlos Osoros és a spanyol katonai ordinárius, Juan del Río Martín is.

Az idei évben Madrid adott otthont az emléknap központi rendezvényének: a város Szent Antalról elnevezett templomában szentmisével ünnepelték az időseket, a szertartás végén pedig felolvasták Ferenc pápa üzenetét és közvetítették apostoli áldását.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria