Ferenc pápa videoüzenetei nagy sikert aratnak világszerte a fiatalok körében is

Ferenc pápa – 2016. július 6., szerda | 11:45

Frédéric Fornos SJ, az Imaapostolság (L’Apostolat de la prière) nemzetközi igazgatója a Vatikán Rádió olasz műsorának adott interjújában nagy meglepetésének és megelégedettségének adott hangot, hogy Ferenc pápa január óta havonként megjelenő videoüzeneteit milliók követik világszerte.

Az első hat hónap tapasztalatairól beszámolva Frédéric Fornos elmondta: pusztán a vatikáni közösségi háló révén csaknem 10 millióan nézték meg a pápa videoüzeneteit, akik között jelentős számban vannak nem katolikusok is. A júniusi videó, amely a szolidaritásról szólt, 951 ezer személyhez jutott el. Az Imaapostolság nemzetközi igazgatója sokat utazik, jelenleg az Egyesült Államokban tartózkodik. Bármerre jár, a papok, szerzetesek, világi hívek egyaránt arról tájékoztatják, hogy ezek az egyszerű üzenetek sokat segítenek az imában és lehetővé teszik, hogy az emberek közel érezzék magukat az egyházhoz, problémáihoz és törekvéseihez.

Frédéric Fornos beszámolt arról, hogy a pápa imahálójának van egy fiatalokat tömörítő ága: az Ifjúsági Eucharisztikus Mozgalom, amelynek több mint egymillió tagja van. A jezsuita szerzetes jelenleg az Egyesült Államokban vesz részt az ifjúsági ágazat országos kongresszusán, ahol szintén azt tapasztalja, hogy a fiatalok többsége megosztja a Szentatya videóit, amelynek segítségével közelebb érzik magukat a pápához, az egyházhoz.

Frédéric Fornos szólt még az Imaapostolság másik kezdeményezéséről, a Kattints és imádkozz alkalmazásról, amely szintén arra hívja fel a hívek figyelmét, hogy zaklatott, felgyorsult életünkben alapvetően fontos az ima. A Click to pray imaalkalmazás naponta háromszor emlékeztet rá, hogy – akár csak pár percre – de fontos, hogy kapcsolatba lépjünk az Úrral, megnyissuk szívünket a világnak. A négy hónappal ezelőtt beindult kezdeményezés megtalálható a Facebook-on, a Twitteren és a Youtube-on. Ma 440 ezer személy használja ezt az alkalmazást spanyolul, angolul, franciául és portugálul. Jövőre olaszul és más nyelven is elérhető lesz. A statisztikák szerint a felhasználók csaknem 5 percet szánnak az imára minden alkalommal. Mivel ez meghaladja az egyéb alkalmazásokra szánt időt, azt bizonyítja, hogy az emberek elmélyülnek a csöndben, megnyitják szívüket és imádkoznak a pápa szándékára.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria