Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája Pécsen

Hazai – 2018. február 13., kedd | 9:36

Február 9. és 11. között tartotta éves teológuskonferenciáját a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya. A rendezvénynek idén a Pécsi Egyházmegye és a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola adott helyet.

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok VIII. Nemzetközi Konferenciájának három napja során közel hetven, teológiával, illetve vallástudománnyal foglalkozó doktorandusz számolhatott be legfrissebb kutatási eredményeiről. A tudományos tanácskozás védnöke idén is Erdő Péter bíboros, Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita és Steinbach József, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának elnöke volt.

A megnyitón Udvardy György pécsi megyéspüspök és Szabó Péter, a DOSz elnöke mondott köszöntőt.

Kiss Gábor, a Hittudományi Osztály elnöke kiemelte a szakmai tudományos kapcsolatok értékét és fontosságát, melyek lehetővé teszik, hogy egymás kutatási eredményeit megismerve, kölcsönösen gazdagodjanak a tudományos tanácskozás résztvevői.

A szimpózium nyitónapjának főelőadásait Béres Tamás, az Evangélikus Hittudományi Egyetem tanára, valamint Kovács Gusztáv, a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola rektora tartotta.

A szombati nap folyamán kilenc (egyházjog, egyháztörténet I-II., szisztematikus teológia, gyakorlati teológia; liturgiatudomány, morálteológia, Ószövetség és Újszövetség) szekcióban folytatódott a konferencia, melyet egy-egy, az adott tudományterületen kiemelkedő kutató vezetett.

Az elhangzó előadások írott változatai magyar és angol nyelven is megjelennek a 2018-as év során.

Forrás és fotó: Doktoranduszok Országos Szövetsége

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria