Fiatal szerzetesek találkoztak Krakkóban

Megszentelt élet – 2018. szeptember 20., csütörtök | 12:45

Harmadik alkalommal rendezték meg a megszentelt életet élő fiatalok találkozóját szeptember 13. és 16. között Krakkóban, „Szabadok a Szentlélekben” mottóval.

Az esemény elsősorban a lengyel közösségek ünnepe volt, de meghívást kaptak rá más európai országok szerzetesei és szerzetesnői is. Portugáliából domonkos nővérek, Szlovákiából orsolyita és szalézi nővérek érkeztek. Hazánkból három szociális testvér vett részt a találkozón. A programok többségének a Krakkó külvárosában található II. János Pál Központ adott helyet.

A konferencia napjait a Szentlélek hívása, a Lélek erejének és örömének megtapasztalása határozta meg. Előadások és kiscsoportos beszélgetések segítették a megszentelt élet szépségének és értékének elmélyítését, a napi liturgiában pedig a résztvevők együtt dicsőíthették Istent nagyszerű ajándékaiért.

A közel ezer résztvevő szeptember 15-én délután Krakkó belvárosában felvonulás keretében tett tanúságot a szerzetesi élet elevenségéről és öröméről. A záró szentmisét szeptember 16-án tartották a helyi Isteni Irgalmasság-bazilikában.

Szöveg: Takács Anita SSS

Fotó: Gaál Veronika SSS

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria