Fiatalok lelkigyakorlata Győrújbaráton – Apor Vilmos nyomában

Kishírek – 2015. április 1., szerda | 14:23

Sokéves hagyományt folytatva idén is sor került március 27. és 29. között a Győri Egyházmegye fiataljainak nagyböjti lelkigyakorlatára, melynek ezúttal a győrújbaráti Apor Vilmos Lelkigyakorlatos Ház adott otthont – tájékoztat az egyházmegye honlapja.


A főként középiskolás korosztálynak meghirdetett lelkigyakorlat témája az egyházmegyei Apor Vilmos-imaévhez kapcsolódóan a vértanú püspök életpéldája volt, melyről Kovács Gergő Vilmos csornai káplánnal együtt elmélkedtek a résztvevők.


Az első nap délutánján a megérkezés és a szállás elfoglalása után vidám ismerkedéssel kezdődött a program, majd bevezetőként egy Apor Vilmosról szóló kisfilmet néztek meg a fiatalok, illetve Gergő atya megtartotta első elmélkedését. Az eseménydús szombati nap reggeli szentmisével indult, majd étkezés után a mai kor kihívásairól, elkötelezettségről, hivatásról és szociális elhivatottságról beszélgettek közös elmélkedések és kiscsoportos beszélgetések keretében. Ebéd után lehetőség nyílt a szentgyónás elvégzésére, majd újabb elmélkedés után a résztvevők rövid, kalandos sétát tettek a közeli kilátóhoz. A nap szentségimádással és esti beszélgetésekkel zárult.

A fiatalok vasárnap reggel Győr belvárosába utaztak, hogy részt vegyenek a Pápai Lajos megyéspüspök által tartott virágvasárnapi szentmisén és az azt követő ebéden.

Fotó: Győri Egyházmegye honlapja

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria