Fiatalok tartanak jótékonysági divatbemutatót Szegeden

Hazai – 2017. február 26., vasárnap | 14:00

Egészséges és gyógyulófélben lévő daganatos fiatalok részvételével tartanak jótékonysági divatbemutatót március elején Szegeden, az esten a középiskolások és egyetemisták saját tervezésű és készítésű ruháikat mutatják be.

A Katolikus Ház munkatársai évek óta megszervezik a Kapcsolódj be Te is! című programjukat azzal a céllal, hogy a fiatalok ne csak szemlélői, hanem alakítói is legyenek környezetüknek, és tegyenek a szociális nehézségek megoldása érdekében. A program első évében részt vevő diákok együtt maradtak, és tavaly először megszervezték a Csinosan a jó célért elnevezésű estet.

Polyák Eszter, az egyik szervező a rendezvényről tartott február 23-i sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csoport tágabb környezetében is vannak daganatos beteg fiatalok, ezért választottak idei programjuk partnerévé egy olyan szervezetet, amely a reményteljes gyógyulás útját mutathatja meg a pácienseknek.

A jótékonysági esten összegyűjtött adományokat a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja. A civil szervezet munkatársai főként a szegedi gyermekklinika onkológiai osztályán fekvő, daganatos fiataloknak segítenek a betegség feldolgozásában, a fájdalmak enyhítésében. A beteg gyerekek zenepedagógus vezetésével közösen játszanak, gitároznak, a nagyobb gyermekek hangszert is kapnak. A gyerekek a kezelések után táborokban, hétvégi zenei foglalkozásokon tovább is fejleszthetik tudásukat, zenei ismereteiket.

Bartyik Katalin főorvos elmondta, hogy az osztályon akár nyolc hónapig is kezelt gyerekeket nagyon nehéz lekötni. A zenés foglalkozásokon feltöltődnek, kikapcsolódnak, a foglalkozások nagyon sok pszichés terhet le tudnak venni a beteg gyerekekről.

A divatbemutatón március 4-én este a Katolikus Házban húsz öltözetet mutatnak be. A tűz inspirálta ruhák között lesznek mindennapi és alkalmi viseletek is. Az est programját az alapítvány gyógyulófélben lévő és egészséges tanítványainak gitárprodukciója, valamint flamenco tánc színesíti.

A szervezők a pénzbeli adományok mellett a látogatóktól új, csomagolt játékokat várnak, amelyeket foglalkoztató szoba kialakításához használnak föl a klinikán.

Forrás: MTI

Fotó: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria