Fitnesz lelkigyakorlat Pannonhalmán

Megszentelt élet – 2018. július 9., hétfő | 12:38

Sport és spiritualitás, fitnesz és imádság nem egymást kizáró fogalmak. Nem mindennapi lelkigyakorlatra invitálnak a pannonhalmi bencések július közepén.

Július 16. és 19. között szeretettel várják a Pannonhalmi Főapátságba azokat a 18 és 30 év közötti lányokat és fiúkat, akik a délelőttöt a Bencés Gimnázium fitnesztermében és tornacsarnokában vezetett edzéssel, a délutánt pedig elcsendesedéssel, az imádság és a Szentírás olvasásának közösségi tanulásával szeretnék tölteni a monostorban.

A lelkigyakorlatot Dejcsics Konrád OSB és bencés szerzetestársai vezetik. A fitneszalkalmakat Wein Krisztina gyógytornász és Tóth Donát bencés öregdiák, a Testnevelési Egyetem hallgatója irányítja. 

A szervezők kérik, hogy a sporthoz szükséges felszerelést – teremcipő, futócipő, fitneszruházat, esetleg futóruházat – a résztvevők hozzák magukkal. Mind a spirituális, mind a sportprogramok széles skáláját kínálják ebben a szűk három napban. Lesz többek között crossfit és párbajtőr, zsoltárimádság és önreflexiós séta, funkcionális köredzés és gyógytorna, labirintusjárás és meditáció.

Szállást a Pannonhalmi Bencés Gimnázium kollégiumában 2–4 ágyas szobákban biztosítanak.

Jelentkezés és bővebb információ ITT olvasható.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Bencés Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria