Foglalkoztató füzet jelent meg Szent Márton életéről

Kishírek – 2015. november 28., szombat | 17:57

A szombathelyi Brenner-iskolában mutatták be a Szent Márton-emlékévre megjelent foglalkoztató füzetet.

A szerzők, Wächterné Lakatos Ágnes és Aigner Géza répcelaki plébános a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium 5.n osztályának hittanóráján mutatták be a foglalkoztató füzetet.

Hiánypótló a füzet, amely segítheti a hitoktatók munkáját – emelte ki Aigner Géza. Hozzátette: mindig gond, hogyan lehet a diákoknak játékosan, élményszerűen tanítani. A kiadvány az egyházi év minden vasárnapjára és ünnepnapjára nyújt játékos feladatokat, amelyeket bármikor elkészíthetnek a gyerekek. Helyenként közös játékra vagy éppen szentmisén való részvételre buzdít egy-egy kérdésfelvetéssel. Másutt egyszerűbb játékokat találnak benne a kisebbek: színezőket, labirintust. Vannak gondolkodtató feladatok a nagyobbaknak és térkép, amely újra és újra játékra hív.

Wächterné Lakatos Ágnessel a bemutató órán néhány feladatot oldottak meg a diákok. Egy szójáték kitöltése után be is öltöztek hittanulónak, remetének, szerzetesnek, katonának, püspöknek – a Szent Márton életében megkülönböztetett életszakaszoknak megfelelően. A feltett kérdésekre adott válaszokból kiderült, a gyerekek jól ismerik Márton életét. 

A kiadvány megrendelhető a zalalövői plébániától és megvásárolható kegytárgyboltokban.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria