Főpásztori búzavetés Sopronhorpácson a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évére készülve

Hazai – 2019. október 24., csütörtök | 13:55

A missziók világnapján, október 20-án a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való felkészülés jegyében Veres András győri megyéspüspök szentmisét mutatott be a sopronhorpácsi Szent Péter és Pál-templomban Kovács Pál plébános meghívására.

A szentmise elején a főpásztor megáldotta a templom új üvegablakait, Balogh Eszter üvegfestő alkotásait, melyek az angyali üdvözletet, Kalkuttai Szent Teréz anyát és a NEK logóját ábrázolják. Veres András áldását adta azokra a NEK logójával ellátott, vert fém kitűzőkre is, amelyeket a plébánia készíttetett a hívek számára, hogy viseljék tanúságtételük jeleként, ezzel is kifejezve összetartozásukat és közös céljaikat.

Szentbeszédében az Eucharisztia megünnepléséről, a szentmiséről mint a legfontosabb imádságról tanított a püspök, és felhívta a figyelmet a mindennapi evangelizáció fontosságára. (A prédikáció ITT meghallgatható.)

A szentmise záróáldása előtt a Győri Egyházmegye főpásztora átadta a plébániai tanácsadó-testület tagjainak azokat a leveleket, amelyek a Ferenc pápa által meghirdetett missziós hónap alkalmából készültek.

Az ünnep az öt testvérplébánia – Egyházasfalu, Keresztény, Und, Zsira és Sopronhorpács – közös búzatáblájánál folytatódott, ahova imádkozva, körmenetben érkeztek a hívek. Veres András megáldotta a földet és a búzaszemeket, majd elvetette azokat, hogy termésükből jövőre ostya készülhessen.

Forrás: Győri Egyházmegye

Szöveg: Ward Henrietta

Fotó: Fábián Gábor

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria