Főpásztori látogatás a rókapusztai hittantáborban

Hazai – 2020. július 3., péntek | 15:23

A rókapusztai hittantábor vendége volt Udvardy György veszprémi érsek Sarlós Boldogasszony ünnepén, július 2-án. Látogatása elején a főpásztor szentmisét mutatott be a nemesvámosi plébánia lelkipásztoraival, Gere Dávid Márk plébánossal és Pintér Tamás Piusz atyával.

A szentmise homíliájában a veszprémi érsek az örömteli találkozásokat emelte tanítása középpontjába. Arra buzdította a fiatalokat, hogy legyenek olyan találkozásaik az életben, amelyekben megosztják egymással örömeiket. Minden találkozás jó, amelyben jelképesen „odaültethető” Jézus. Ez a kép oly egyszerű és érthető, hogy a táborban részt vevő hétéves kisfiú ugyanúgy megértette, mint a felnőttek.

A szentmise után tartott találkozón Udvardy György érsek a fiataloknak az ő életével, szolgálatával, életszemléletével kapcsolatos kérdéseire válaszolt. A közvetlen beszélgetésben a gyerekek megismerhették a főpásztor időbeosztását, hétköznapjait, főbb feladatait is. A látogatást közös tábori vacsora zárta.

A rókapusztai hittantábort 18 esztendeje minden nyáron megtartják a Bakonybél és Bakonykoppány között fekvő Gerence-völgyben – elsősorban, de nem kizárólag a nemesvámosi plébánia fiataljai számára. Idén hétéves kortól huszonkét éves korig hatvan résztvevő tölt együtt egy hetet a nomád táborban, melynek idei vezérfonala az egyházmegyei mottó: „Ti választott nemzetség, királyi papság, tulajdonul kiválasztott nép vagytok” (1Pét 2,9).

Forrás és fotó: Veszprémi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria