Gépkocsikat áldottak meg Nagyváradon – VIDEÓVAL

Külhoni – 2014. július 22., kedd | 12:22

Fodor József általános helynök megáldotta Szent Kristóf ünnepének küszöbén, július 20-án este a váradi székesegyház előtti téren, illetve a Kanonok sor mellett parkoló járműveket – írja az Erdon.ro.

Szent Kristóf az utazók védőszentje, ezért a római katolikus Egyház az ünnepén arra kéri a szentet, hogy mindazokat, akik bármilyen járművön utaznak, segítse és legyen a pártfogójuk, hogy szerencsésen elérjék céljukat, és vissza is találjanak a családi élet boldogságába és melegébe.

Szent Kristóf (görögül Christophoros: ʼKrisztust hordozóʼ) a tizennégy segítő szent egyike, aki ma már a népies vallásosság talán legnépszerűbb alakja, képét, szobrát főleg az autósok és a motorosok hordják magukkal. A 13. században halt vértanúhalált. A legenda szerint kiskorától kezdve Istent akarta szolgálni. Egy remete azt tanácsolta neki: akkor szolgálja legjobban az Urat, ha segít a rászorulóknak. Ezért úgy döntött, átviszi az embereket a folyón, egy alkalommal pedig a vízen átkelve magát Krisztust vette a vállára, aki gyermekként jelent meg előtte.

Videó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír