Görögkatolikus családi napot rendeznek Máriapócson

Hazai – 2015. július 28., kedd | 15:08

Augusztus 1-jén rendezik meg a hagyományos családi napot, a „Család-csodát” a máriapócsi kegyhelyen – adja hírül a Hajdúdorogi Metropólia.

Az augusztus 1-jei családtalálkozót a Szűzanya könnyezésének évfordulóján tartják Máriapócson. A különleges alkalomra a szervezők tematikus sátrakkal, kézműves foglalkozással, előadásokkal, gyerekprogramokkal készülnek. A jelentkezéseket a csaladcsoda@gorogkatolikus.hu e-mail címre várják.

Augusztus 1-jén a reggel 9 órai regisztráció után délelőtt 10 órától kezdődnek a programok.

A résztvevőket Szabados Viktor, a nyíregyházi Szent Miklós Görögkatolikus Óvoda lelkiigazgatója köszönti, majd a Vidám Manók Együttes zenés gyermekműsora következik. Ezután Debreceni Csaba és felesége, Dobos Rita tanúságtételét hallgathatják meg a családok. Az Ort-Iki Bábszínház interaktív gyermekműsora után fél 1-kor Paraklisz kezdődik Kocsis Fülöp metropolita és Orosz Atanáz miskolci püspök vezetésével.

Délután Dr. Nagy Edit Női sorsok, Női könnyek címmel, Erdei Sándor pedig A férfi útja címmel tartanak előadást. A családi nap táncházzal és Terdik János debrecen-tócoskerti lelkész záró gondolataival zárul.

A nap folyamán különböző lelki programokat biztosítanak a felnőttek számára. Ezekről ITT tájékozódhatnak.

Fotó: Hajdúdorogi Metropólia

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria