Görögkatolikus fiatalok a debreceni gyerekklinikára látogattak

Hazai – 2017. június 21., szerda | 13:26

A Debreceni Görögkatolikus Parókia fiataljai június 15-én játékokkal, kifestőkkel ajándékozták meg a kezelés alatt álló gyerekeket, mindenkivel tudtak egy kicsit beszélgetni, játszani.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az emberi élet legnehezebb helyzetei között szerepel, ha gyermeket kell betegségben, szenvedésben látni – ezért döntöttek úgy a fiatalok, hogy elmennek ezekhez a gyerekekhez. Bár a test gyógyításához nem értenek, azt gondolták, hogy a mindennapi imádságaik mellett megpróbálják a lélek egészségét erősíteni bennük. Céljuk az volt, hogy egy kis vidámságot vigyenek a sok-sok beteg gyermek kórházi mindennapjaiba.

„Bár azzal a szándékkal mentünk, hogy mi adhassunk, közben rádöbbentünk, hogy mi kaptunk tőlük. Kaptunk tanúságot a hitükről, a kitartásukról, a gyógyulni akarásukról, hogy sohasem szabad feladni, mert az élet Isten ajándéka. Kaptunk tanúságot a szülői szeretetről, hogy a gyermek minden körülmények között az övék, akit az Istentől kaptak. S kaptunk tanúságot az ott dolgozó orvosoktól, nővérektől, hogy hogyan kell szolgálni igazán az életet, s hogyan lehet a küzdelmek árán úgy megerősödni, hogy az arcukon mindig ott legyen a mosoly és derű. Mert ezzel is gyógyítani lehet” – írták a fiatalok a látogatásról.

A programot az EFOP-1.3.5-16-2016-00515 azonosítószámú pályázat finanszírozta.

Forrás és fotó: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria