Görögkatolikus hálaadás és szilveszteri buli Pécsett

Kishírek – 2018. január 4., csütörtök | 16:04

A pécsi görögkatolikus Xavér-templomban december 31-én ünnepélyes hálaadás keretében emlékeztek meg az egyházközség jótevőiről, hálát adtak a 2017-es évért, majd vidáman, könnyed programokkal töltötték együtt az év utolsó estéjét.

Zajácz Gábor parókus a délelőtti Szent Liturgián a hirdetésben kiemelte: fontos és szükséges megtanulnunk minden jóért hálát adni a mi jótevő Istenünknek, erre a hálaadásra pedig a mögöttünk álló esztendő különösen alkalmas, hiszen valamennyien megéltünk Isten kegyelméből örömteli pillanatokat családjaink, szeretteink, tágabb környezetünk körében és megtartott minket mindezidáig, tehát van miért hálát adnunk. Zajácz Gábor az egyházközségben szolgálatot teljesítőket meg is lepte egy különleges címkéjű borral, és a hálaadásban is könyörgött értük mint az egyházközség jótevőiért.

A szertartást követően a közösségi házban Kovaliczky János világi elnök meggypálinkával fogadta az ünneplőket, a közös imádság után pedig – batyus „buli” lévén – egymás finomságait kóstolhatták meg. Vacsora után egy teremben ping-pong bajnokság vette kezdetét, egy másik helyszínen a kamasz korosztály vonatpályát épített, volt, aki sakkozott, de akadt olyan is, aki stratégiai játékban lelte örömét, máshol bibliai activity vette kezdetét, a gyermekek pedig mesefilmet nézhettek.

Volt tombolasorsolás is, az udvaron pedig csaknem száz csillagszóró gyúlt, sőt az egyik hívő tűzijátékkal is kedveskedett. Éjfélkor a Himnusz eléneklése után a parókus könyörgése és áldása után pezsgőt bontottak és személyre szóló jókívánságokkal köszöntötték egymást az újesztendő kezdetén.

Forrás és fotó: Pécsi Görögkatolikus Parókia - Hajdúdorogi Főegyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria