Gyerekek tanítottak felnőtteket játszani az iskolanővérek makói iskolájában

Megszentelt élet – 2016. szeptember 26., hétfő | 15:21

Több mint harmincféle csapatjátékot próbálhattak ki szeptember 24-én a makói Szent István Egyházi Általános Iskola (SZIGNUM) családi napjára látogatók.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Üvöltő zombik, Takonyfogó, Lábatlanok, Élő amőba – csak egy pár cím a makói Szent István Egyházi Általános Iskola családi napjának játékkínálatából. Az intézmény tizedik alkalommal hívta a szülőket és a gyerekeket rendezvényére, amelyet az idén a közösség évének szellemében hirdetett meg. Bemutatkoztak helyi csoportok, a csapatok maguknak főztek, és mindenki süthetett palacsintát is. Az állomások többsége különleges, kevéssé ismert játékra hívta a résztvevőket.

„A lényeg nem a versengésen van ezen a mai alkalmon, hanem a felhőtlen együttléten, tehát hogy képesek legyünk belefeledkezni a tevékenységekbe, és maradéktalanul jól érezzük magunkat. Abból indultunk ki, hogy életkortól függetlenül mindenkiben benne van az örök gyerek, aki szeret mókázni, új dolgokat megismerni. Érdekesség, hogy a fiatalokból és felnőttekből álló vegyes csapatoknak a diákjaink tanítják majd meg a játékokat” – beszélt terveikről Baráti Eszter Kinga nővér, a program egyik szervezője.

A SZIGNUM hetedikes tanulói hetek óta készültek a feladatokra; először minden játékos tevékenység három alapszabályát sajátították el: 1. fontosak a szabályok, 2. játszani szívvel-lélekkel kell, és 3. nem a győzelem a fontos, hanem maga a játék öröme. Ezek hangsúlyozására törekedtek a feladat irányítóiként is.

„Én a »váll, csípő, térd, boka« állomást vezetem. A lényege, hogy a szavak sorrendjében, egyre gyorsuló tempóban kell a mellettünk állót megérinteni. Szóval, kicsit megtornáztatom a résztvevőket. Nagyon élvezem a megbízatást és hogy én vezetem a felnőtteket is, akik elég ügyesek” – mesélte vidáman a hetedikes Burger Benedek.

A SZIGNUM hagyományos őszi délelőttjén a mozgásos és kreatív tevékenységek, az egészségügyi szűrések, a harangtorony-látogatás mellett lovas kocsin utazhattak és terápiás kutyabemutatót is megnézhettek a látogatók. A családi napot körtáncos flashmob zárta, élőképpel a végén.

Forrás és fotó: Makó Híradó

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria