Gyermekbúcsú Máriapócson

Hazai – 2016. május 8., vasárnap | 21:32

Mintegy ötezer gyermek ünnepelt együtt Máriapócson május 7-én, a Görögkatolikus Metropólia gyermekbúcsúján. A Szent Liturgiát Szocska A. Ábel a nyíregyházi egyházmegye apostoli kormányzója végezte.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A kisvárdai Szent György Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tantestülete hosszú hónapok óta szervezte, és nagy izgalommal várta a Görögkatolikus Metropólia egészéből érkező résztvevőket. Újdonsággal is készültek, mert ebben az évben négy különböző színnel jelölt útvonalon érkeztek a csoportok a bazilikához. Minden útvonalon öt különböző állomáson gyűjthették a gyerekek a pecséteket, amiket aztán ajándékokra válthattak a kijelölt pontbeváltó helyeken. Az állomások témáját és a gyermekbúcsú mottóját is az irgalmasság évéhez igazították a rendezők, így aki szeretett volna, már otthon is tudott készülni a feladatokra.


Nem csak az elmét mozgatták meg a szervezők, a kegytemplom előtti téren további egyéni ügyességi játékokkal, és különleges beszélő „automatákkal” is várták a gyerekeket, mellyel további pontokat szerezhettek a feladatokra vállalkozó résztvevők.


A szervezők gondoltak a kisebbekre is, az óvodásokat egyszerre több helyszínen várták különböző játékos feladatokkal. A belső tábori oltár melletti színpadon a kisvárdai Szent György Görögkatolikus Általános Iskola Csicseri drámacsoportja pantomim előadásokkal szórakoztatta az érdeklődőket, de nem csak a gyerekek, hanem a pedagógusok is felléptek egy bábelőadással a délelőtt során.


A Szent Liturgiát Szocska A. Ábel apostoli kormányzó végezte. Szentbeszédében az irgalmasság gyakorlásának különböző módozataira hívta fel a gyermekek figyelmét. Kérdéseivel játékos formában rávezette őket arra, hogy ők maguk találják meg az utat saját életükben, mely által ezt az erényt gyakorolni tudják.


A Szent Liturgia után körmenet következett, majd Obbágy László atya vezetésével a 2016-os évre írt gyermekbúcsú indulót énekelték el közösen a gyerekek. A napot egy közös táncház zárta.


Forrás: Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria