Gyermekek angyalvárása a parajdi sóbányában

Külhoni – 2014. december 22., hétfő | 15:26

A Böjte Csaba által létrehozott dévai Szent Ferenc Alapítvány angyalváró ünnepséget rendezett szombaton, december 20-án a parajdi sóbányában, amelyen mintegy 2600 gyereket láttak vendégül. A rendezvényen részt vett Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége – tájékoztat a Hírmondó.ro.


A sóbányában összegyűlt gyermekek nagy örömmel fogadták a szaloncukrot, melyet a köztársasági elnök felesége osztott szét köztük. Átvehették a Baptista Szeretetszolgálat cipősdobozokba csomagolt ajándékait is, valamint meghallgatthatták a csíkszeredai Role együttes által előadott karácsonyi dalokat.

„Adventkor az a legszebb, ha olyan gyermekekre gondolunk, akiknek az év során nem sok ajándék jut. Megpróbáltunk egy kis örömöt, ajándékot hozni” – nyilatkozta a rendezvény után Herczegh Anita. Hozzátette, amikor az ember először tesz látogatást a Szent Ferenc Alapítvány valamely otthonában, a szíve szerint hazavinné az ott nevelkedő gyermekeket. „Jó látni, hogy Böjte Csaba otthonaiban melegséget, szeretetet, figyelmet kapnak.”

Szilágyi Béla alelnök elmondta, a Baptista Szeretetszolgálat önkéntesei immár kilencedik éve hozzák a cipősdoboz-ajándékokat a dévai alapítvány otthonaiban nevelkedő gyermekeknek Parajdra. Hozzátette, a budapesti Deák téren felépített „cipősdobozvárból” futószalag viszi az ajándékokat az ottani raktárba, ahonnan naponta négyszer kell elszállítani a dobozokat. A szervezés ellenére az elmúlt napokban sorba kellett állniuk az ajándékozóknak.

A parajdi rendezvényen betegsége miatt nem vehetett részt Böjte Csaba. „Imádkozunk, hogy mielőbb meggyógyuljon, mert nagy szükségünk van rá” – jelentette ki Kovács Ágnes főszervező. A Csaba testvér által létrehozott dévai Szent Ferenc Alapítvány 84 erdélyi gyermekotthonában mintegy 2400 árva vagy nehéz sorsú gyermek nevelkedik.

Fotó: Hírmondó.ro

Magyar Kurír