Hangverseny és gyermekopera a váci püspöki palotában – KÉPRIPORT

Kultúra – 2018. február 13., kedd | 15:37

A Karolina Katolikus Általános Iskola, Székesegyházi Kórusiskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei adtak hangversenyt a váci püspöki palotában február 7-én. Az előadáson részt vett Beer Miklós váci megyéspüspök is.

 

KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

A diákok rövid hangszeres – furulya, zongora, hegedű, fuvola, hárfa, xilofon – bemutatóit követően egy gyermekek részére komponált kisoperát, Giacomo Costamagna Falusi iskola című művét adták elő az intézmény harmadikos tanulói. A műben szereplő énektanárt Kristofori Ferenc, a Magyar Állami Operaház énekese alakította, aki a kórusiskola hangképző tanára is. A gyerekeket Verbay Zsuzsanna karnagy vezényelte, zongorán kísért Verbay Zsolt, a Karolina Alapfokú Művészeti Iskola vezetője.

A Falusi iskola szerzője, Giacomo Costamagna szalézi szerzetes a 19. században élt, művében egy iskolai énekóra csínytevései elevenednek meg. A kisopera lényegi mondanivalója a megbocsátás és az abból fakadó öröm. Egyszerű formában idézi meg az akkori operák jellegzetes zenei megoldásait, hangzásvilágát, és alkalmat ad a színes színészi játékra is, ily módon hozza közel a gyerekekhez az opera műfaját.


Forrás: Váci Egyházmegye

Fotó: Bölönyi Gabriella

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria