Gyermekvédelmi központok apraja-nagyja zarándokolt Máriapócsra

Kishírek – 2019. június 20., csütörtök | 16:52

Június 8-án tartották a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat fenntartásában működő gyermekvédelmi központok éves zarándoklatát.

A Hajdúsági Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ apraja-nagyja – nevelőszülők és nevelt gyermekeik, a lakásotthonban dolgozó gyermekfelügyelők, a lakásotthonok vezetői, a központi irodában dolgozó szakemberek, pszichológusok, fejlesztő pedagógusok, a vezetőség minden tagja, és természetesen a gyerekek – Hajdúnánásról autóbusszal indultak Nagykállóba, ahol saját faragott kereszttel, lelki vezetőkkel és egy diakónussal a csapat élén megkezdték a gyalogos zarándoklatot Máriapócsra.

Közben útra keltek a Debreceni és Nyírségi Görögkatolikus Gyermekvédelmi Központ gyermekei és az őket kísérő felnőttek is Gánicz László atya vezetésével. Ők Nyírbogátról indulva szerették volna gyalog megtenni a tizenkét kilométernyi távot, autóbuszuk ékszíja azonban már valamivel előbb elszakadt, így a gyalogos zarándoklat ennek a csoportnak a tervezettnél hamarabb kezdődött el.

Mindegyik zarándokcsoport tagjai megpihentek és hálát adtak az útmenti kereszteknél – és a kállósemjéni parókus vendégszeretetét is élvezhették az út során.

Máriapócson, a kegytemplomban Gánicz László végezte a Paraklisz szertartását, egy kis bibliai történetbe ágyazva köszönte meg a résztvevők kitartását.

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat/Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria